Продължаваме нашата обиколка на света с кафе от Южна Америка

Продължаваме нашата обиколка на света с кафе от Южна Америка

8 август 2019

Продължаваме нашата обиколка на света с кафе от Южна Америка. Днес на фокус е кафето от Република Колумбия.

 

Република Колумбия е ситуирана в северозападната част на Южна Америка. Граничи с Карибско море на север, Венецуела и Бразилия на изток, Еквадор и Перу на юг, Панама и Тихия океан на запад. Страната се характеризира с разнообразие на климатичните условия. Според надморската височина на региона, климата бива три вида: горещ в районите с надморска височина до 1050 м., умерен при надморска височина 1050 м-2000 м и студен на височина до 3000 м.

 

Колумбия произвежда около 12% от световния добив на кафе, нареждайки се на второ място след Бразилия в Южна Америка. В повечето случаи добива на кафе се извършва в региони с надморска височина 1200 м-2000 м. Основните видове арабики, отглеждани на територията на Колумбия са Bourbon, Typica, Caturra, Tabi, Colombia, Maragogipe, Castillo, като периода на добив е в интервала септември-декември. Кафето е както естествено сушено на слънчева светлина, така и мито. Като цяло колумбийските кафета се характеризират със средно тяло, сладък плодов аромат, налице са цитрусови и леко пикантни нотки. Киселинността е средна. Най-характерните кафета са Medellin Supremo, Armenia и Manizales, известни още с акронима МАМ.

 

Едно от най-качествените и известни колумбийски кафета е Medellin Supremo, което може да се сравнява като качествео с небезизвестното кафе Jamaica Blue Mountain (Ямайка Блу Маунтин). Друго широко известно колумбийско кафе е Cucuta, както и сортът Bucaramanga, който е известен с ниската си киселинност. Някои от най-хубавите кафета в Колумбия идват от района Narino в южната част на Колумбия.

 

В The Coffee Box може да намерите кафе Columbia Supremo, което е 100 % арабика добита на височина 1200 м - 2000 м, характеризираща се с богат интензивен аромат, средна киселинност и средно тяло. Налице е запомняща се комбинация на нотки на захаросани плодове, фурми и слива., отлично съчетани с нотки на малц. Послевкусът е продължителен, като при него може да се доловят нотки на натурално какаов и фурми.

 

The Coffee Box препоръчва кафето да бъде консумирано под формата на филтрирано кафе, еспресо, лате и капучино


Днес ще ви разкажем за 8 начина, как да направите кафето си супер здравословно и да му се насладите с чиста съвест

прочети още

Кафето е напитка, на която се наслаждават милиони хора по цял свят. Това е една от най-популярните напитки в света, която започва своята история още през далечната 1671 г.

прочети още

Едно кафе, отгледано под сянката на тропическите дървета

прочети още

Днес ще ви запознаем с едно уникално кафе от Руанда. Приблизително 95% от кафеените растения  отглеждани Руанда, са висококачественият сорт Арабика Бурбон. Отглеждането на относително малки количества от сортове Catuai и Caturra също е характерно за кафеената индустрия в страната. Повечето  кафеени растения се отглеждат на височини о 1200 м - 1800 м надморското височина, като цъфтежа на кафеените растения е в периода септември - октомври, а събират и зелените кафени зърна и тяхната обработка обхващат периода март.

прочети още

Вземи безплатна доставка при първа поръчка от TheCoffeeBox!

прочети още

Етиопия е държава в Източна Африка, разположена във вътрешността на Африканския рог. Граничи с Еритрея на север, Судан и Южен Судан на запад, Джибути и Сомалия на изток, и Кения на юг. Страната се характеризира с наличието на субекваториален климат, който се отличава с изключително високи температури и ясно изразена сезонност на валежите. В ниските части на страната времето е много горещо през цялата година. В по-високите части климатичните условия значително се отличават и са много по-приятни.

прочети още

Арабика, Робуста или Либерика - Знаете ли колко вида кафени зърна има?

прочети още

Продължаваме нашата поредица от статии, с които Ви запознаваме с нашите кафета. Днес ще ви разкажем малко повече за характерните черти на бразилските кафета. Но първо ще ви дадем малко информация за Бразилия.

прочети още

Предлаганото от The Coffee Box перуанско кафе от долината на Чанчамайо се характеризира с плътен и мек вкус, интензивен аромат и ниска киселинност. Наблюдават се нотки на натурално какао, отлично комбинирано с нотки на малц и карамел. Послевкусът е продължителен, като при него може да се доловят и нотките на орехови ядки.

прочети още
Кафе на едро
3 юни 2019

TheCoffeeBox започва да се развива в ХоРеКа направлението

прочети още

Повишете лоялността на служутелите си с доставка прясно изпечено кафе за офиса. Разгледайте нашите предложения за кафе абонаменти

прочети още