Количка
Специално Кафе Руанда - 250 гр.

Специално Кафе Руанда - 250 гр.

  • Модел TCB365
  • Наличност В наличност

Възможни варианти

  • 23,90 лв

  • Дан. основа: 23,90 лв

Нашето Специално Кафе от Руанда идва от северната провинция, в област Гакене. Кафето се отглежда на 1800 - 2200 метра надморска височина и притежава сладки нотки на шоколад и горски плодове, допълнени в ярка и комплексна киселинност, обгърнати в експлозия на аромати. Кафето има плътно тяло и текстура наподобяваща на карамел.

Освен нормалната ферментация, през която преминават зърната, се прави още една за 24 часа. Това придава на напитката комплексност, киселинност и сладост, което я прави изключително приятна за пиене.


Аромат
горски плодове, сливи, малини
Вкус
сладък, с нотки на горски плодове и кайсия
Тяло
плътно 
Киселинност
ярка и комплексна
Послевкус
изключително чист с нотки на захаросани плодове и карамел
Надморска височина
1700-2000 м
Степен на изпичане
Средно
Точки по 
82 от 100
Специално Кафе Руанда Ишема

Проектът на ISHEMA WOMEN'S започва през 2014 г., създаден с цел да се развиват по-добри условия на труд за жените в селските райони на Руанда.

Кафето е една от реколтите Руанда, които носят най-много чуждестранни приходи в страната. Традиционно в Руанда, ръководенето на фермите за отглеждане на кафе се извършва от мъже. Въпреки че тежката работата във фермата се извършва от жени. Мъжете участват в засаждането кафето, но останалата част от работата е оставена на жените (плевене, мулчиране, събиране и транспортиране до събирателните центрове), след което мъжете идват да получават плащания. ISHEMA WOMEN'S COFFEE образова жените, за да разберат ползите от притежаването на кафе и да могат независимо да управляват своята ферма за отглеждане на кафе.


Никола З. 11.06.2019

Кафе с висока киселинност, харесва ми :)

Лиляна Н. 02.06.2019

Киселинността наистина е по-висока, но наистина усетих нотките на карамел и плодове

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: Специално Кафе Руанда, Прясно изпечено, Rwanda Specialty Coffee, Специално Кафе, Руанда, Rwanda, Specialty Coffee