Прясно изпечено кафе от Перу Чанчамайо

Прясно изпечено кафе от Перу Чанчамайо

5 август 2019

Република Перу е разположена в северозападната част на Южна Америка. Нейните съседи са Еквадор и Колумбия на север, Бразилия на изток, Боливия на югоизток и юг, Чили на юг и Тихия океан на запад. В страната преобладават тропичният и екваториалният климат. В екваториалния климатичен пояс има един сезон, характеризиращ се с много валежи, а в тропичния са налице два сезона – зима и лято.

 

Кафето, добивано в долината на Чанчамайо e с надморска височина над 1350 м., намираща се на около 200 мили източно от столицата Лима, формира приблизително 40% от общия добив на кафе в страната и не случайно е провъзгласено като едно от най-добрите перуански кафета.

 

Добива е предимно натурален, без третиране с торове и пестициди, като кафето се отглежда предимно в малки семейни ферми на дребни производители с добив за една реколта под тон. В региона най-често отглежданите сортове арабика са Caturra, Typica, Pache и Bourbon. Характерно за кафеените зърна е че след изпичането им придават плътност и доста приятен вкус на кафеените напитки.

 

Ние от The Coffee Box препоръчваме кафето да бъде консумирано както под формата на филтрирано кафе, така и като чисто еспресо. Използвано като съставка за приготвяне на Лате, перуанското кафе придава изключително мек, ароматен и приятен вкус, предпочитан от ценителите на този вид напитка.


Днес ще ви разкажем за 8 начина, как да направите кафето си супер здравословно и да му се насладите с чиста съвест

прочети още

Кафето е напитка, на която се наслаждават милиони хора по цял свят. Това е една от най-популярните напитки в света, която започва своята история още през далечната 1671 г.

прочети още

Едно кафе, отгледано под сянката на тропическите дървета

прочети още

Днес ще ви запознаем с едно уникално кафе от Руанда. Приблизително 95% от кафеените растения  отглеждани Руанда, са висококачественият сорт Арабика Бурбон. Отглеждането на относително малки количества от сортове Catuai и Caturra също е характерно за кафеената индустрия в страната. Повечето  кафеени растения се отглеждат на височини о 1200 м - 1800 м надморското височина, като цъфтежа на кафеените растения е в периода септември - октомври, а събират и зелените кафени зърна и тяхната обработка обхващат периода март.

прочети още

Вземи безплатна доставка при първа поръчка от TheCoffeeBox!

прочети още

Етиопия е държава в Източна Африка, разположена във вътрешността на Африканския рог. Граничи с Еритрея на север, Судан и Южен Судан на запад, Джибути и Сомалия на изток, и Кения на юг. Страната се характеризира с наличието на субекваториален климат, който се отличава с изключително високи температури и ясно изразена сезонност на валежите. В ниските части на страната времето е много горещо през цялата година. В по-високите части климатичните условия значително се отличават и са много по-приятни.

прочети още

Арабика, Робуста или Либерика - Знаете ли колко вида кафени зърна има?

прочети още

Продължаваме нашата обиколка на света с кафе от Южна Америка. Колумбийските кафете се характеризират със средно тяло, сладък плодов аромат, налице са цитрусови и леко пикантни нотки. Киселинността е средна. Най-характерните кафета са Medellin, Armenia и Manizales

прочети още

Продължаваме нашата поредица от статии, с които Ви запознаваме с нашите кафета. Днес ще ви разкажем малко повече за характерните черти на бразилските кафета. Но първо ще ви дадем малко информация за Бразилия.

прочети още
Кафе на едро
3 юни 2019

TheCoffeeBox започва да се развива в ХоРеКа направлението

прочети още

Повишете лоялността на служутелите си с доставка прясно изпечено кафе за офиса. Разгледайте нашите предложения за кафе абонаменти

прочети още