Прясно изпечено кафе от Перу Чанчамайо

Прясно изпечено кафе от Перу Чанчамайо

5 август 2019

Република Перу е разположена в северозападната част на Южна Америка. Нейните съседи са Еквадор и Колумбия на север, Бразилия на изток, Боливия на югоизток и юг, Чили на юг и Тихия океан на запад. В страната преобладават тропичният и екваториалният климат. В екваториалния климатичен пояс има един сезон, характеризиращ се с много валежи, а в тропичния са налице два сезона – зима и лято.

 

Кафето, добивано в долината на Чанчамайо e с надморска височина над 1350 м., намираща се на около 200 мили източно от столицата Лима, формира приблизително 40% от общия добив на кафе в страната и не случайно е провъзгласено като едно от най-добрите перуански кафета.

 

Добива е предимно натурален, без третиране с торове и пестициди, като кафето се отглежда предимно в малки семейни ферми на дребни производители с добив за една реколта под тон. В региона най-често отглежданите сортове арабика са Caturra, Typica, Pache и Bourbon. Характерно за кафеените зърна е че след изпичането им придават плътност и доста приятен вкус на кафеените напитки.

 

Ние от The Coffee Box препоръчваме кафето да бъде консумирано както под формата на филтрирано кафе, така и като чисто еспресо. Използвано като съставка за приготвяне на Лате, перуанското кафе придава изключително мек, ароматен и приятен вкус, предпочитан от ценителите на този вид напитка.


Кафе на едро
3 юни 2019

TheCoffeeBox започва да се развива в ХоРеКа направлението

прочети още

Повишете лоялността на служутелите си с доставка прясно изпечено кафе за офиса. Разгледайте нашите предложения за кафе абонаменти

прочети още