Количка

Прясно изпечено Кафе Перу Чанчамайо

Прясно изпечено Кафе Перу Чанчамайо
12 April, 2019

Република Перу е разположена в северозападната част на Южна Америка. Нейните съседи са Еквадор и Колумбия на север, Бразилия на изток, Боливия на югоизток и юг, Чили на юг и Тихия океан на запад. В страната преобладават тропичният и екваториалният климат. В екваториалния климатичен пояс има един сезон, характеризиращ се с много валежи, а в тропичния са налице два сезона – зима и лято.

Кафето, добивано в долината на Чанчамайо с надморска височина над 1350м. намираща се на около 200 мили от столицата Лима, формира приблизително 40% от общия добив на кафе в страната и неслучайно е провъзгласено като едно от най-добрите перуански кафета. Добива е предимно натурален, без третиране с торове и пестициди, като кафето се отглежда предимно в малки семейни ферми на дребни производители с добив за една реколта под тон. В региона най-често отглежданите сортове арабика са Caturra, Typica, Pache и Bourbon. Характерно за кафеените зърна е, че след изпичането им придават плътност и доста приятен вкус на кафеените напитки.

Предлаганото от The Coffee Box прясно изпечено перуанско кафе от долината на Чанчамайо се характеризира с плътен и мек вкус, интензивен аромат и ниска киселинност. Наблюдават се нотки на натурално какао, отлично комбинирано с нотки на малц и карамел. Послевкусът е продължителен, като при него може да се доловят и нотките на орехови ядки.

Ние от The Coffee Box препоръчваме кафето да бъде консумирано както под формата на филтрирано кафе, така и като чисто еспресо. Използвано като съставка за приготвяне на лате, кафето придава изключително мек, ароматен и приятен вкус, предпочитан от ценителите на този вид напитка.