Днес ще ви запознаем с едно уникално кафе от Руанда

Днес ще ви запознаем с едно уникално кафе от Руанда

1 септември 2019

Руанда е държава в Централна Африка, граничеща с Уганда, Бурунди, Конго и Танзания. Кафето от Руанда често е с доста деликатен, сладък, карамелен аромат и нотки на цитрусови плодове (лимон, портокал). Тялото е копринено и кремообразно наподобявайки това на Ethiopian Ygracheff, а по отношение на своята киселинност се припокрива с високата киселинност на качественото кенийско кафе.

 

Приблизително 95% от кафеените растения отглеждани Руанда, са висококачественият сорт Арабика Бурбон. Отглеждането на относително малки количества от сортове Catuai и Caturra също е характерно за кафеената индустрия в страната. Повечето кафеени растения се отглеждат на височини от 1200 м - 1800 м надморското височина, като цъфтежа на кафеените растения е в периода септември - октомври, а събирането на зелените кафени зърна и тяхната обработка обхващат периода на месец март.

 

В The Coffee Box може да откриете лимитирана серия Specialty Rwanda Ishema Coffee отличаващо се с неподражаем вкус и аромат. Кафето е расло на височина над 1600 м., притежава чисто и балансирано тяло с висока киселинност, неповторим дълъг и сладникав послевкус с яркото присъствие на нотки от карамел, цитруси, захаросани плодове, слива и круша. 

 

The Coffee Box препоръчваме кафето да бъде консумирано под формата на еспресо, лате или капучино.


Днес ще ви разкажем за 8 начина, как да направите кафето си супер здравословно и да му се насладите с чиста съвест

прочети още

Кафето е напитка, на която се наслаждават милиони хора по цял свят. Това е една от най-популярните напитки в света, която започва своята история още през далечната 1671 г.

прочети още

Едно кафе, отгледано под сянката на тропическите дървета

прочети още

Вземи безплатна доставка при първа поръчка от TheCoffeeBox!

прочети още

Етиопия е държава в Източна Африка, разположена във вътрешността на Африканския рог. Граничи с Еритрея на север, Судан и Южен Судан на запад, Джибути и Сомалия на изток, и Кения на юг. Страната се характеризира с наличието на субекваториален климат, който се отличава с изключително високи температури и ясно изразена сезонност на валежите. В ниските части на страната времето е много горещо през цялата година. В по-високите части климатичните условия значително се отличават и са много по-приятни.

прочети още

Арабика, Робуста или Либерика - Знаете ли колко вида кафени зърна има?

прочети още

Продължаваме нашата обиколка на света с кафе от Южна Америка. Колумбийските кафете се характеризират със средно тяло, сладък плодов аромат, налице са цитрусови и леко пикантни нотки. Киселинността е средна. Най-характерните кафета са Medellin, Armenia и Manizales

прочети още

Продължаваме нашата поредица от статии, с които Ви запознаваме с нашите кафета. Днес ще ви разкажем малко повече за характерните черти на бразилските кафета. Но първо ще ви дадем малко информация за Бразилия.

прочети още

Предлаганото от The Coffee Box перуанско кафе от долината на Чанчамайо се характеризира с плътен и мек вкус, интензивен аромат и ниска киселинност. Наблюдават се нотки на натурално какао, отлично комбинирано с нотки на малц и карамел. Послевкусът е продължителен, като при него може да се доловят и нотките на орехови ядки.

прочети още
Кафе на едро
3 юни 2019

TheCoffeeBox започва да се развива в ХоРеКа направлението

прочети още

Повишете лоялността на служутелите си с доставка прясно изпечено кафе за офиса. Разгледайте нашите предложения за кафе абонаменти

прочети още